FIKK SAGT DET DE VILLE SI: Martin Sørhaug (fra høyre) og Jasmin Braathen fra House of Foundation hos Regnbuealliansen med Øivind Tandberg-Hanssen (SV), Eirik Tveiten (Rødt), ordfører Hanne Tollerud (Ap), Shakeel Rehman (Ap), Benedicte Lund (MDG), Bjørge Huth (Sp) og Kasy Galgalo (KrF). Foto: Torgeir Snilsberg
Foto: Torgeir Snilsberg / Moss Avis
PS: Dette er en gjengivelse av artikkelen i Moss Avis. For å lese selve artikkelen, trykk her eller på logoen over.

Posisjonen i Moss holdt langdag torsdag. Fra morgen til kveld lyttet de til innspill fra lokale lag og organisasjoner om neste års budsjett. Blant de som argumenterte for å bli tilgodesett, var arrangøren av Lyse Netter.

Torgeir Snilsberg / Moss Avis

I ti timer(!) satt de der og lyttet til innbyggernes innspill til kommunedirektørens forslag til økonomiplan for Moss 2022-2025.

Posisjonen i Moss kaller seg Regnbuealliansen, og består av Øivind Tandberg-Hanssen (SV), Eirik Tveiten (Rødt), ordfører Hanne Tollerud (Ap), Shakeel Rehman (Ap), Benedicte Lund (MDG), Bjørge Huth (Sp) og Kasy Galgalo (KrF).

Jasmin Braathen og Martin Sørhaug argumenterte for at de hvert år de tre neste årene bør få 750.000 kroner i støtte fra Moss kommune til festivalen Lyse Netter.

Torgeir Snilsberg / Moss Avis

Økonomiplanen foreslo «kun» 250 000 kr i årlig støtte til festivalen, men vi i Lyse Netter hadde litt større planer denne gangen.

Med 750.000 kroner kan vi ta Lyse Netter nærmere det potensialet festivalen har.

Martin M. Sørhaug

Vi rullet derfor ut våre aller beste argumenter, i håp om å få posisjonen med oss. Men selvfølgelig kunne de ikke love noe der og da. Siden de hadde satt av ti timer til samtaler, måtte det være mange håpefulle i køen – med hver sine gode argumenter.

Men til tross for dette, gikk jeg ut med en god magefølelse. Alle i rommet lyttet til oss, og vi følte oss velkommen.

Lyse Netter skal være en inkluderende møteplass, med en grønn profil. Og slik jeg ser det, møter vi mange av kommunens verdier og visjoner.

Jeg er fornøyd med møtet. Vi fikk sagt det vi trengte. Jeg fikk en veldig god magefølelse, selv om de ikke kunne love noe.

Jasmin Braathen
GULL VED ENDEN AV REGNBUEN? Martin Sørhaug og Jasmin Braathen la fram visjonene for Lyse Netter på budsjetthøring hos Regnbuealliansen med Øivind Tandberg-Hanssen (SV), Eirik Tveiten (Rødt), ordfører Hanne Tollerud (Ap), Shakeel Rehman (Ap), Benedicte Lund (MDG), Bjørge Huth (Sp) og Kasy Galgalo (KrF). Foto: Torgeir Snilsberg
Foto: Torgeir Snilsberg