Foto: Ingvild Romnæs Brynildsen / Moss Avis
PS: Dette er en gjengivelse av artikkelen i Moss Avis. For å lese selve artikkelen, trykk her eller på logoen over.

Neste år arrangeres Lyse Netter i Møllebyen, noe som gir andre forutsetninger for gjennomføringen av festivalen. Neste års festival vil ha et miljørettet fokus og satser på å bidra positivt i det grønne skiftet. Nå har festivalen hentet inn eksterne krefter for å hjelpe seg i arbeidet.

Ingvild Romnæs Brynildsen / Moss Avis

Lyse Netter 2022 blir som kjent i en helt annen størrelsesorden enn tidligere festivaler. Det medfører et større ansvar for miljø.

Samtidig, høsten 2021, var jeg og en gruppe på fem studenter i gang med emnet «Utvikling av grønne (bærekraftige) forretningsmodeller». Og siden 80% av studiet er prosjektarbeid, passet det helt perfekt å gjøre dette i samarbeid med Lyse Netter.

Utvikling er positivt, men forandring kan likevel oppleves skummelt.

Jasmin Braathen

Det første vi valgte å se på, var tre konkrete punkter:

  • Transport
  • Avfallssortering
  • Mat & servering

Siden festivalen ligger midt i Moss sentrum, er det mulig å legge til rette for mest mulig sykling – også blant oss som jobber på festivalen. For de som bor utenfor sentrum, vil det være mulig å reise med både ferje, tog eller buss som alternativ til bilen. Men hvordan transport av artister skulle foregå, var noe av det vi skulle se nærmere på denne dagen.

Vi skal kunne gjøre noen radikale grep.

Martin M. Sørhaug

Når det gjelder avfallshåndtering, så har det vært litt utfordringer knyttet til blant annet plastavfall. Derfor ønsker Lyse Netter å redusere dette til et absolutt minimum. Og for å få til dette, er det naturlig å søke erfaringer fra andre festivaler. Lyse Netter hadde allerede inngått et samarbeid med Miljøfestivalen, så det var naturlig å invitere med Camilla Bache-Mathiesen.

Kreative løsninger legges fram på kort tid før de noterer det ned på lista over ideer som skal tenkes videre på.

Ingvild Romnæs Brynildsen / Moss Avis

En ting man kan gjøre er å gjøre folk bevisst over energiutslippet per rett. Energiutslippet på en vegetarburger er langt lavere enn en kjøttburger.

Markus Antoni Arntzen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s