Yes!!

Den tredje november fikk jeg endelig godkjent Lyse Netter som bachelorprosjekt!

Etter to avslag og mye overtalelse, fikk jeg først godkjent prosjektet i emnet Anvendt prosjektutvikling. Faglæreren sa ja under sterk tvil, og var tydelig på at nå leker vi ikke butikk.

Jeg kan forstå det – for jeg måtte være rimelig sikker selv. Det som avgjorde valget, var tilliten til menneskene bak Lyse Netter. I et års tid hadde vi tråkket oppå hverandre nesten daglig. Vi brukte mye tid på House of Foundation, og det ligger i navnet: Her skapes det!

Jeg ble kjent med festivalen Lyse Netter i 2019. Den gang lå festivalen på Alby, og hadde blitt holdt én gang tidligere. Selv om jeg ikke var tungt involvert i selve organiseringen, ble jeg invitert inn i «den harde kjernen».

Festivalen ble både en opplevelse, og en erfaring jeg tok med videre. Men under studiene gikk læringskurven rett opp – og fritidskurven rett ned. Jeg anså meg selv som ferdig på House of Foundation for en stund. Og så kom korona.

Men sommeren 2021 ble jeg spurt om jeg ville bli med å arrangere Lyse Netter 2022. Dette var noe jeg ikke kunne si nei til… men det var ett problem: Jeg studerte på fulltid, og studiet var krevende.

Samtidig kjente jeg på at jeg gjennom de to siste årene, hadde fått så mye kunnskap om prosjektarbeid. Tenk om jeg kunne brukt den her…

Innovasjon og prosjektledelse er et studium der studentene samarbeider med organisasjoner og næringsliv. Jeg hadde allerede gjennomført forskjellige prosjekter ute i bedrifter, og Lyse Netter var «spot on» fordi alle deler av prosjektet var direkte pensumrelatert.

Hvem bærer det økonomiske ansvaret om noe går galt, fikk jeg spørsmål om. Og dette var et viktig spørsmål som måtte stilles. Om høgskolen ikke hadde tatt sjansen, ville de fått full forståelse fra meg. Men et samarbeid med Lyse Netter kunne også bli win-win og win.

Det måtte noen møter til, men etter et par uker var vi igang med prosjektutvikling. Samarbeidet har gått strøkent, og det ble et halvår med planlegging, møter, møteplanlegging, mer planlegging, strategiplanlegging, flere møter, søknadsskriving, lobbyisme, prosjektforankring, nettverksmøter, reportasjer og foredrag, samt mye utvikling både i prosjektet og på det personlige planet. Jeg får fortsatt stjerner i øynene når jeg ser tilbake, og har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det valget.

Prosjektutviklingsfasen ble et perfekt forprosjekt til bacheloroppgaven min, og alt ligger til rette for at den går bra. Det er gøy å planlegge når man føler seg trygg i prosjektlederrollen. Men vi kan ikke overse det viktigste: Å ha et godt team rundt seg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s