Bacheloroppgave med vitenskapsteori og metode

2,5 år har gått til lesing, skriving, teamarbeid og utallige gjennomførte prosjekter, og nå er jeg mer enn klar for å fullføre en bachelor som prosjektleder! Bacheloroppgaven startet jeg med allerede ifjor, siden prosjektet jeg skal gjennomføre krever tidlig planlegging.

Etter endt bachelorgrad i studiet Innovasjon og Prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold, skal studentene ha innsikt i prosjektteori og sentrale prosjektstyringsprinsipper, ha forståelse for de utfordringer og muligheter prosjektarbeid gir, samt å kunne planlegge og gjennomføre reelle prosjekter (Høgskolen i Østfold, 2022).

Emneansvarlig er Dr. Gunnar Andersson, og han er spesielt opptatt av å hjelpe oss med og bygge en operativ plattform for kunnskap om innovasjon og organisasjonsutvikling – samt kartlegge forbedring av egen verdistrøm og verdiskaping i bedrifter ved hjelp av Lean-metoder.

Prosjekter varierer både i type, størrelse og kompleksitet. Er det egentlig slik at de kjente prosjektteoriene og sentrale prosjektstyringsprinsippene gir oss tilstrekkelig forståelse for de utfordringer og muligheter prosjektarbeid gir i alle typer prosjekter?

Hvordan skiller eventledelse seg i praksis fra vanlig prosjektledelse?

Heldigvis var jeg tidlig ute og håndplukket Bjørn Gitle Hauge som veileder for prosjektet. Han er spesialt god på prosjektutvikling og operativ gjennomføring, samt entreprenørskap og gründervirksomhet. Bjørn Gitle elsker også kreativitet og idéutvikling, så summen av dette gjorde han til akkurat den veilederen jeg ville ha.

En festival bringer mange muligheter med seg, som for eksempel et stort nettverk – eller et yrke med mye nytenkende og kreativ utfoldelse. De fleste forbinder festival med glede, lidenskap og folkefest. Men festivaler forbindes også med dugnadsånd og frivillighet. Utenfra kan det se ut som at en gruppe mennesker bare kommer sammen og skaper magi. Men det er i realiteten prosessene bak kulissene som bestemmer hvor mye magi som skapes. Uten tilstrekkelig god organisering av aktiviteter og økonomisk styring, kan gleden bli kortvarig. Arrangørene kan ende opp med dårlig rykte og stor gjeld, og da er festen er over for siste gang. De underliggende problemstillingene blir derfor:

  • Hvordan sikre et prosjekt som er basert på frivillighet?
  • Hvordan organisere aktivitetene på en god måte når man som prosjektleder har få «sanksjonsmuligheter», og prosjektet derfor bare går fremover når folk vil?

Hva kreves det av meg som leder?

For noen er festival noe annet enn bare en fest.
Det er også prosjektledelse i praksis!

Er du nysgjerrig på de andre studentenes bachelorprosjekter fra Innovasjon og Prosjektledelse? Du finner noen av dem her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s