Norske Konsertarrangører

Fv: Arild Settli, Mari Kolsrud Hustoft, Jasmin Braathen (meg), Martin M. Sørhaug & Magni Sørløkk.

Vi tok et møte med Norske Konsertarrangører, som har lang fartstid som… konsertarrangører. Selskapet ble etablert allerede i 1982, har vært i stadig utvikling, og til slutt endt opp som en nasjonal interesse- og kompetanseorganisasjon for landets konsertarrangører.

Det er halvannen måned siden Norge åpnet opp, og sakte men sikkert begynner vi å se fremover mot sommeren – og Lyse Netter! Det kan være at det vil ta tid før folk kvikner til, og tankene går mot «festivaltid». Men jeg håper vi gjennom små skritt klarer å skape et voksende engasjement for festivalen, slik at vi kan glede oss sammen med fler og fler! Hvis du allerede gleder deg, kan du kjøpe billett her eller ta kontakt gjennom https://www.lysenetter.com/frivillig. Kanskje trenger vi akkurat deg!

Møtet med Norske Konsertarrangører var godt anvendt tid. Vi fikk snakket litt om de forskjellige plattformene på SoMe, våre strategier og overordnede planer for økt synlighet og reflektert rundt målgruppen(e) – som «hvilke deler av programmet når (de forskjellige) målgruppen(e)?»

Men da vi skulle «spisse målgruppen», gjorde vi en litt morsom observasjon. Gjennom å forestille oss noen typiske publikummere, skulle vi lage oss personas som representerte disse. Personas er en analysemetode der det brukes fiktive personer, som noen også kaller «generaliserte karakterer». Noen bruker metoden til å utarbeide/kartlegge en kundereise (behov), andre bruker den til å utforske målgruppen (hvem er de?).

Personas som verktøy for utvikling av produkter og tjenester, ble jeg kjent med gjennom emnet Produkt- og tjenesteutvikling i 2019/2020. Bildet over er et eksempel fra The Service Innovation Handbook av Lucy Kimbell.

Hvordan er en standard festivaldeltaker på Lyse Netter?

Alle i teamet lagde hver sine personaser med navn, kjønn, alder, bosted, yrkesstatus, interesser, personlig bakgrunn, eventuelle utfordringer osv. Deretter summerte vi opp det vi hadde kommet frem til, for å se på hva de hadde til felles.

Men de hadde ikke mye til felles, haha! For hvordan er egentlig en «standard» festivaldeltaker på Lyse Netter?

Vi lo litt over resultatet, og måtte bare innse at målgruppen(e) egenlig var «alle» innenfor en realistisk, geografisk rekkevedde. Lyse Netter er til for alle ❤

Men at «Lyse Netter er til for alle», er lett å si. Det er noe annet å faktisk klare og formidle det…til alle. Noen grupper, som for eksempel de yngre, befinner seg mer på noen SoMe-plattformer enn andre. Mens de mer voksne er lettere å nå ut til. Det er et alderspenn mellom målgruppen som vi må tilpasse oss til, men felles for dem alle er at festivalprogrammet har mest å si.

Utover i samtalen gikk vi litt inn på profil, identitetsbygging, kundefølelse osv. Veldig interessant, og viktig(!) Og alle som har jobbet med SoMe vet at det er mye som skal klaffe, siden flere plattformer er «mettet» på annonser, konkurranser, invitasjoner og annen reklame. Utforming av tekst, tone of voice og visuell profil bør ikke være helt tilfeldig. Og man må vite hva slags innhold som fungerer – samt foretrukne sosiale medier. Kort sagt; det var mye å sette seg inn i

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til Magni fra Norske Konsertarrangører. Dette ble bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s